Ihonhoidon ABC

Tuijotteleeko sinunkin peilistäsi aamuisin kuiva ja kiristävä iho? Myös Indiedaysin bloggaajat taistelevat iho-ongelmien kanssa. Rillan kodin Rilla, Mademoiselle Pigalle!:n Irene ja Indiedays Inspiration -bloggaaja Erika C. saivat testattavakseen maailmalla ylistetyn tehovoiteen, Eucerinin Aquaphorin. Helmikuun alussa apteekkeihin myyntiin tullut voide lupaa pelastaa suomalaisen ihon vaikeimmatkin ongelmat. Se parantaa rutisevan kuivan ja halkeilevan hipiän, hoitaa naarmuja ja sopii koko perheelle jokapäiväiseen käyttöön. Maailmalla voiteesta on tullut todellinen hitti – Aquaphorilla on jo 115 000 yhdysvaltalaista Facebook-fania. Voide on myös täydellinen pika-apu, sillä se kulkee huomaamattomasti mukana pienimmässäkin käsilaukussa.

Sen lisäksi, että bloggaajamme kertovat oman ihonsa haasteista ja kokeilevat ihoa parantavaa uutuusvoidetta, Indiedays päätti selvittää täydellisen ihon salaisuuden. Haastattelimme ihonhoitoon perehtyneen Beiersdorfin markkinointikoordinaattori Jonna Ovaskaista, joka tietää parhaat vinkit vaikeimmankin ihon hoitoon. Näillä keinoilla saat ihosi hehkumaan, vaikka ulkona riuhtoo pakkastuuli ja hipiä on verhottu lukemattomien vaatekerrosten alle. Nappaa täältä Jonnan viisi vinkkiä täydelliseen ihoon!

Eucerin_700px

Kerro 5 vinkkiäsi täydelliseen ihoon.
1. Puhdista ihosi ihotyypillesi ja ihon tarpeillesi sopivilla tuotteilla aamuin illoin. Muista käyttää riittävän hellävaraisia tuotteita, jotka puhdistavat tehokkaasti, mutta kosteuttavat samalla.
2. Muista kasvovesi ja riittävä kosteutus iholle sopivilla voiteilla.
3. Älä unohda vartalon ihonhoitoa. Talvella vartalon hoitaminen unohtuu helposti, kun ihoa verhoavat monet vaatekerrokset. Iho on suurin elimemme ja sen hyvinvointi vaikuttaa kokonaisvaltaisesti terveyteemme, joten ihosta kannattaa huolehtia.
4. Muista hyvät elämäntavat: juo paljon vettä, syö terveellisesti, nuku tarpeeksi ja ulkoile muistaen suojata ihosi auringon UV-säteiltä myös talvisin.
5. Älä raavi ihoa. Jos iho kutisee tai on ärtynyt, sitä ei saa missään nimessä raapia. Raapiminen rikkoo ihon pintaa, jolloin iho on entistä alttiimpi bakteereille ja muille epäpuhtauksille. Ne pahentavat oireita entisestään, jolloin iho voi jopa tulehtua.

Mitkä ihonhoitotuotteet tulisi löytyä jokaisen kaapista?
Jokaiselta tulisi ehdottomasti löytyä omalle ihotyypille sopiva kasvojen puhdistustuote. Kasvovesi taas viimeistelee aina puhdistuksen, eikä sitä sovi unohtaa. Kolmas välttämätön tuote on omalle ihotyypille sopiva kosteusvoide. Voiteita kannattaa olla kaksi: päivävoide ja yövoide. Päivävoide suojaa ja yövoide uudistaa ja ravitsee ihoa. Myös vartalon ihosta tulee huolehtia oikeiden puhdistus- ja kosteutustuotteiden avulla.

Eucerin

Miten vartalon ihoa tulisi hoitaa talvella?
Vartalon iho kaipaa hoitoa siinä missä kasvotkin. Jos iho kiristää tai kutisee, se tarvitsee kosteutusta. Pakkanen ja kuiva sisäilma kuivattavat ihoa, minkä vuoksi talvella iho tarvitsee ravitsevia tuotteita. Kuivaihoisten kannattaa kokeilla puhdistusöljyjä, jotka hoitavat ihoa puhdistaen sen samalla hellävaraisesti. Iho tykkää, kun sitä hoitaa säännöllisesti vartaloemulsiolla.

Mikä on paras keino pelastaa kärsinyt iho?
Eucerinin Aquaphor on erinomainen hoitovoide ärtyneelle, rohtuneelle, punoittavalle tai erittäin kuivalle iholle. Se suojaa, korjaa ja rauhoittaa ihoa tehokkaasti ja edistää rikkoutuneen ihon paranemisprosessia. Tuote sisältää vain seitsemän ainesosaa ja sopii hellävaraisuutensa vuoksi kaikkein herkkäihoisimmillekin, myös vauvoille. Vedettömyytensä vuoksi voide sopii mainiosti myös ulkoiluun suojaamaan pakkaselta.

Mistä tiedän, mikä on ihotyyppini ja miten hoidan sitä?
Ihotyyppejä on oikeastaan neljä; kuiva, normaali, sekaiho sekä rasvoittuva iho. Jokainen ihotyyppi voi olla lisäksi herkkä. Eucerinin sivuilla voi tehdä kätevän testin, joka auttaa juuri oikeiden ihonhoitotuotteiden valinnassa. Ihoa tulee hoitaa joka päivä: puhdista iho aamuin illoin, kosteuta voiteella ja sipaise silmänympärysvoidetta.

 

Katso, miten Indiedaysin Rilla perheineen ihastui Aquaphor-tehovoiteeseen ja Inspiration-bloggaaja Erikan vinkit rohtuneille huulille. Mademoiselle Pigalle!:n Irene testasi voiteen tositoimissa ja todisti tehon pakkasen kuivattamalle iholle sekä auringon jälkeen.

 

Uutta Eucerin Aquaphor-voidetta saa apteekeista hintaan 8,50€/40ml. Voide ei sisällä hajusteita tai säilöntäaineita.

 

Teksti: Tiia Saukko
Kuvat: Beiersdorf

CO-CREATION EDITORIAL YHTEISTYÖSSÄ BEIERSDORFIN KANSSA.