Näin saat kauniin ihon

jennifer
Lämpöasteiden noustessa ja vaatteiden vähentyessä on aika tehdä päivittäisiin ihonhoitorutiineihin muutama sesonkimuutos. Indiedays testasi ja valitsi kesän ykköstuotteet.

Heitä kuivalle iholle hyvästit. Ihon pinta näyttää ja tuntuu usein elottoman kuivalta pitkän talven jälkeen. Viikoittainen kuorinta tekee ihon kuulaaksi avaamalla huokoset tukkeutumista sekä esimerkiksi itseruskettavan rippeistä. Älä kuitenkaan kuori ihoa useammin kuin 1-2 kertaa viikossa, sillä liika kuorinta voi ärsyttää ja jopa vahingoittaa ihoa. Valitse herkälle iholle hellävaraisempia mikrorakeita sisältävän koostumuksen kovempien jyväsien sijaan. Jos tavalliset kuorinta-aineet eivät tunnu auttavan talven höykyttämää ihoa, kokeile intensiivistä tehokuorintakuuria.

ID-Kuorinta

Gatineau Peeling Expert Microdermabrasion Cream, valtuutetut Gatineau-hoitolat. Herbina MarjaSpa vartalonkuorintageeli, hyvinvarustetut tavaratalot. Brazilian PeelXen-Tan Body Scrub.

Valmista iho kesään. Jos haluat hieman päivetystä jo ennen ensimmäistä rantareissua, itseruskettava on oikein käytettynä kätevä vaihtoehto. Ihon valmistaminen itseruskettavaa varten on kuitenkin yhtä tärkeää kuin itse aineen levitys. Tee kaikki muu tarvittava, kuten esimerkiksi karvanpoisto ja hiustenvärjäys ennen itseruskettavan aineen levittämistä. On hyvä muistaa, että kuiva iho imee voiteen janoonsa, minkä seurauksena iholle voi jäädä tummia kohtia. Huolellinen vartalokuorinta onkin siksi oleellinen vaihe ennen voiteen levitystä. Taputtele kropan kuivimmat osat kuten polvet, kyynärpäät ja nilkat kosteusvoiteella ennen prosessia, jotta ne eivät muutu oranssiksi. Levitä itseruskettava aina alhaalta ylöspäin.

ID-itseruskettavat

 

St. Tropez Self Tan Bronzing Spray, L’Oréal Paris Sublime Bronze Golden Mousse, hyvinvarustetut tavaratalot. BareMinerals Faux Tan Body, Nivea Sun Touch Self Tan Face & Body -geeli, hyvinvarustetut tavaratalot.

Oikotie rantakroppaan. Jos osa talvelle suunnitelluista kuntosalikäynneistä jäi väliin, ei hätää! Nykyajan vartaloa muokkaavat, selluliittia vähentävät ja kroppaa kiinteyttävät tuotteet parantavat paitsi ihoa, monet uudet koostumukset tähtäävät myös itsepäisen rasvakerrostuman poistamiseen pysyvästi. Yhdysvalloista on saapunut uutuutena myös erilaiset selluliitin poistolaitteet, joiden avulla tulokset näkyvät jo muutaman käyttökerran jälkeen. Sano siis hyvästi epämiellyttäville muhkuroille!

ID-kroppa

Rodial Body Sculpture, Clarins Body Lift Cellulite Control, hyvinvarustetut tavaratalot, BelleCore HoneyBelle BodyBuffer

Muista suojakertoimet. Valitse aurinkovoiteeseesi korkea suojakerroin varsinkin ensimmäisille auringonottokerroille. Levitä voidetta hiusrajasta kaulalle varoen silmien aluetta – silmäluomien iho on niin ohutta, että voide voi imeytyä luomien läpi ja ärsyttää silmiä. Pakkaa siksi rannalle mukaan UV-suojalla varustetut aurinkolasit silmien suojaksi. Valitse vartalolle oma voide, sillä kasvotuotteiden koostumus eroaa vartalolle tarkoitetuista aineista. Rasvaa koko vartalo varpaista ylöspäin. Muista levittää auringonoton jälkeen iholle aina kosteuttavaa aftersun-voidetta – tänä kesänä kauppojen hyllyiltä löytyy esimerkiksi ihanan trooppisia tuoksuja!

ID-aurinkovoiteet

Lancaster Oil-Free Milky Spray SPF 30, Clarins Sun Care Cream SPF 30 , hyvinvarustetut tavaratalot, Kanebo Sensai Silky Bronze Cream for Body SPF 30, hyvinvarustetut tavaratalot, Hawaiian Tropic Lime Coolada Body Butter.

Teksti: Anna Sokolowski
Kuvat: Getty Images ja valmistajat