Kauneusbloggaajan TOP 10

Indiedaysin kauneusbloggaaja Karkkipäivä listasi kymmenen parasta kauneusvinkkiään. Katso, mitkä ovat Sannin TOP 10!

KASVOTKOOSTE

KASVOT

1. Ihon pintakuivuus vaivaa etenkin talvella, ja moni päivittää hoitovoiteensa täyteläisempään vastatakseen ihon lisääntyneeseen kosteudentarpeeseen. Mutta entä jos rasvaisempi voide ei sovi ihotyypillesi? Tarvitset lisäkosteutta, mutta paksumpi voide ei tunnu imeytyvän. Kokeile laittaa lempikasvovoiteesi alle kosteusseerumi. Ohuella seerumilla saat ihoon kosteutta ilman että lisäät siihen rasvoja, ja voit käyttää samaa suosikkivoidettasi vuoden ympäri.

VARTALO

2. Kuori iho käytetyillä kahvinpuruilla, saat uskomattoman pehmeän vartalon. Voit sekoittaa kahvinpuruja suihkugeeliisi niin ne levittyvät ja liukuvat iholla helposti.

IDMEIKKIKOOSTEKUVA

MEIKKI

3. Kuinka saada mahdollisimman intensiivinen mutta samalla kauniisti häivytetty silmämeikki? Monissa vinkeissä neuvotaan käyttämään silmämeikinpohjustajaa ja puuteroimaan luomet ennen luomivärin levitystä. Näin voi toki tehdä, mutta puuterikerros syö päälle tulevan luomivärin intensiteettiä eikä väri tule esiin yhtä voimakkaana. Puuterilla on kuitenkin se etu, että sen muodostama silkkinen pinta auttaa häivyttämään päälle tulevia luomivärisävyjä.

Tee näin: levitä silmäluomelle silmämeikinpohjustajaa. Ota sitten puhtaaseen luomivärisiveltimeen puuteria, ja käy sillä läpi liikkuvan luomen ympäröivä alue, eli heti luomivaon yläpuolelta ja sisä- ja ulkonurkkien ulkopuolelta. Tämä on hyvä kikka etenkin erityisen runsaspigmenttisiä ja tummia luomivärejä käyttäessä. Kun alat levittää luomiväriä, se tarttuu voimakkaimmin liikkuvalle luomelle, mutta hennommin puuteroiduille alueille. Saat syväntumman meikin ja reunat häivytettyä kauniin utuisesti.

4. Kivannäköinen meikki mutta nuutuneet kasvot, jotain puuttuu? Valokynä ei ole ainoa ”salainen ase”. Vielä tehokkaammin saat kasvoille valoa puuterimaisella hohdetuotteella – esimerkiksi vaalealla helmiäistä sisältävällä luomivärillä joka kuuluu varmasti jokaisen naisen perusmeikkivalikoimaan. Luomivärin käyttöä ei tarvitse rajoittaa vain silmiin, vaan voit sipaista sitä isompaan siveltimeen ja pyyhkäistä imartelevaa kuulautta poskipäillesi, otsallesi ja kevyesti nenänvarteen. Ja miksei myös dekolteelle!

HIUSKOOSTE

HIUKSET

5. Muuta mikä tahansa hoitoaine tehohoitavaksi naamioksi lisäämällä siihen öljyä. Parhaimpiin lukeutuvat kookosöljy, oliiviöljy, manteliöljy ja avokadoöljy. Hiustesi paksuudesta ja karheudesta riippuen voit lisätä kämmenelliseen hoitoainetta muutamasta pisarasta ruokalusikalliseen öljyä. Anna öljy-hoitoainenaamion vaikuttaa mielellään vähintään kymmenen minuuttia, todella huonokuntoisiin hiuksiin seoksen voi jättää vaikuttamaan yön ylikin. Käyttämällä öljyjä säännöllisesti saat todella pehmeät, taipuisat kutrit. Kokeilemalla löydät oikean sekoitussuhteen, liika öljy saattaa vetää hiukset raskaiksi ja tahmean tuntuisiksi.

6. Pika-apu pörröhiuksille: kun olet levittänyt käsivoidetta ja se on melkein imeytynyt, käy vielä kosteilla käsillä läpi hiusten pituudet. Näin saat taltutettua hiusten sähköisyyttä ja pörröisyyttä. Erinomainen kikka esimerkiksi vaatekauppojen sovituskoppirumban jälkeen kun hiukset ovat monesti vaatteiden sovittelun jälkeen sähköiset ja lentävät.

7. Likaiset hiukset, ei aikaa suihkuun eikä kotona ole kuivashampootakaan. Pika-apu löytyy keittiön kaapista! Maissi- ja perunajauhon tärkkelys imee itseensä rasvaa ja samaa tärkkelystä käytetäänkin kuivashampoissa ja hiuspuutereissa. Hiero pieni määrä jauhoa kämmeniin ja käy läpi hiuspohja. Harjaa tämän jälkeen hiukset jotta ylimääräinen ja näkyvä jauho poistuu. Tämä kikka sopii parhaiten vaaleille hiuksille, tummissa hiuksissa jauho saattaa jäädä näkyviin.

KYNSIKOOSTE

KYNNET

8. Kynsinauhat menevät helposti kuivan ja ruman näköisiksi. Kädet ovat yksi näkyvimpiä käyntikorttejamme, ja saatat koska tahansa joutua tilanteeseen, jossa sinun on hyvä antaa edustava vaikutelma. Pidä aina käsilaukussasi mukana vähintään kynsiöljykynää, ja jos käytät säännöllisesti värillistä lakkaa, myös kynsilakanpoistoainekynää. Näin saat hetkessä missä tahansa kyntesi siistin näköisiksi.

9. Väsynyt hinkkaamaan irti glitterkynsilakkoja? Poista tiukkaan istuvat lakkaukset folion avulla. Imeytä kynsilakanpoistoainetta vanulappuun, kiedo vanulappu sormenpään ympärille ja pyöräytä ympärille pesä foliopaperin palasta. Istu vaikka katsomaan televisiota kun aine vaikuttaa kynsillä. Poista foliot noin 10-15 minuutin kuluttua. Koko lakkaus poistuu folion mukana!

10. Tuliko vastalakattuun kynteesi ruttu? Tai takertuiko pintaan karva tai muu roska? Kostuta sormenpää kevyesti vedellä ja pyyhkäise roska varovasti irti sormenpäällä. Samalla tekniikalla voit myös kevyesti silottaa ruttua tasaisemmaksi. Mikä tahansa kosteus auttaa pitämään lakkauksen pinnan ehjänä jos joudut koskemaan lakan pintaan.

Teksti ja kuvat: Sanni / Karkkipäivä