Voita liput Pori Jazzeille!

CO-CREATION EDITORIAL ON TOTEUTETTU YHTEISTYÖSSÄ PORI JAZZIN KANSSA.

Ihana piknik on pystytetty vehreälle nurmikolle. Vieressä istuvat parhaat ystäväsi. Taustalla soittavat kotimaiset ja kansainväliset, nykyiset ja tulevat musiikkimaailman ykkösnimet.

Haluaisitko viettää kesäisen viikonlopun juuri näin? Jos ja kun vastauksesi on kyllä, lue eteenpäin ja osallistu viimeistään 23.6. kilpailuun, jossa arvotaan kaksi kahden lipun pakettia 12.–20.7.2014 järjestettäville Pori Jazzeille!

kim-knappePori Jazz on kuulunut suomalaiseen kulttuurikesään jo yli 45 vuotta. Ensimmäistä kertaa tapahtuma järjestettiin vuonna 1966, jolloin se kokosi yhteen 600 vannoutunutta jazzin harrastajaa. Festivaali on sittemmin kasvanut yhä kansainvälisemmäksi ja monipuolisemmaksi musiikkitapahtumaksi. Vuonna 2010 Pori Jazzin eri tapahtumissa kävi jo noin 155 000 innokasta kuulijaa.

”Tavoitteena on tuottaa taiteellisesti korkeatasoista rytmimusiikin festivaalia, joka luo kävijöilleen ja tekijöilleen tunnelmaltaan ja puitteiltaan ainutlaatuisia elämyksiä, joita halutaan vuodesta toiseen kokea uudelleen.”

kari-erkkiläTänä kesänä jazzeilla on luvassa uudistuksia. Suurin muutos on se, että konsertit kestävät aiempaa pidempään päättyen vasta noin kello 1.30 yöllä. Myöhäisillan keikoille tunnelmaa luovat näyttävät valoshow’t, jollaisia ei jazzeilla ole aikaisemmin nähty. Keikkojen seuraamisesta mukavampaa tekee myös päälavan taustalle pystytettävä uusi, suuri videoscreen.

stefan-crämerPori Jazz tarjoilee tänäkin vuonna upean kattauksen musiikkitaivaan tähtiä.

BD_Claxton_1Torstaina 17.7. päälavalle nousee legendaarinen Bob Dylan. 1960-luvulta asti musiikkia tehnyt artisti on vaikuttanut olennaisesti koko populäärikulttuurin kehitykseen. Artistin huikeasta tuotannosta onkin syntynyt useita klassikoita, kuten ”Blowin’ in the Wind” ja ”Like a Rolling Stone”. Musiikkilehti Rolling Stone on rankannut Dylanin toiselle sijalle kaikkien aikojen parhaiden artistien listauksessaan. Tätä esiintymistä et halua missata!

Pet-Shop-BoysPerjantaina 18.7. päälavan valloittaa Neil Tennantin ja Chris Lowen muodostama Pet Shop Boys. Vuonna 1981 aloittanut yhtye on myynyt uransa aikana yli 50 miljoonaa levyä – aika saldo! Myös tämä kaksikko on ehtinyt tehtailla lukuisia hittejä, kuten West End Girls, It’s a Sin ja Always On My Mind. Jazzeilla Pet Shop Boys tulee tarjoilemaan ennen näkemättömän audiovisuaalisen show’n, jossa Kirjurinluodolle asennetut uudet valot ovat suuressa roolissa. Luvassa siis mahtavaa kasarimeininkiä!

Blunt3rdpreferredoptionLauantaina 19.7. päälavalla nähdään sielukas pop-tähti James Blunt. Tämän brittiläisen tunteiden tulkin debyyttialbumi Back To Bedlam julkaistiin vuonna 2004, ja sitä siivittivät kauniit hitit ”You’re Beautiful” ja ”Goodbye My Lover”. Albumi nousikin yhdeksi 2000-luvun myydyimmistä levyistä. Bluntin vuonna 2013 julkaistu neljäs levy Moon Landing jatkaa artistin huimaa menestystä. Tämä esitys ei varmasti jätä ketään kylmäksi!

KelisNäiden kärkinimien lisäksi festivaaleilla nähdään lukuisia muita maailmanluokan muusikoita, kuten jättisuosion saavuttanut brittiläinen Hurts, ”Milkshake”-hitistään tunnettu Kelis sekä pop- ja jazzvivahteita yhdistelevä laulaja-pianisti Jamie Cullum.

Nyt sinulla on mahdollisuus päästä kokemaan kaikki tämä yhdessä ystäväsi tai puolisosi kanssa! Täyttämällä alla olevan lomakkeen pääset osallistumaan kilpailuun, jossa arvotaan kaksi kahden lipun pakettia kesän letkeimpään ja monipuolisimpaan musiikkitapahtumaan Pori Jazziin!

Kilpailu on päättynyt. Onnetar suosi tällä kertaa Katja Suostetta Vaasasta ja Nina Suhosta Hyvinkäältä. Voittajiin on oltu yhteydessä.

 

Teksti: Emilia Mikola
Kuvat: Pori Jazz, Kim Knappe, Kari Erkkilä ja Stefan Crämer