Panosta vai pihistä?

Markkinoilta löytyy kosmetiikkaa hintahaitarin laidasta laitaan. Huulipunan voi saada 10 eurolla tai maksaa siitä neljä kymppiä. Mutta saako isommalla rahalla todennäköisemmin paremman tuotteen? Tietyissä tapauksissa kyllä.

Kalliin tuotteen hinnassa näkyvät tuotekehittelyn lisäksi myös brändilisä sekä pakkausmateriaali.  Tuotteesta riippuen saatat joskus maksaa ensisijaisesti ylellisen näköisestä purkista ja brändin imagoarvosta.

Poimi Indiedaysin vinkit siihen, mihin tuotteisiin kannattaa sijoittaa vähän enemmän, ja missä taas halvallakin saa usein laatua.

15176694472_9d5f2e31ba_o
Meikkivoide – panosta

Meikkivoide on tuote, jossa laatu näkyy hinnassa ehkä kaikkein eniten. Kalliimmalla todellakin saa paremman meikkivoiteen. Arvokkaammilla merkeillä on enemmän vaihtoehtoja eri ihotyypeille ja useimmiten monipuolisemmin sävyjä. Koostumukset ovat pitkälle hiottuja ja niitä päivitetään jatkuvasti uusimmalla teknologialla.

Toimituksen suosikit:

Lancôme Teint Miracle – valoa heijastava, ihoon täydellisesti sulautuva, kevyt meikkivoide. Levittyy ilman rajoja ja jättäen kuulaan, tasaisen ihon. Kuin toinen iho.

Make Up For Ever Face & Body – 80% vettä sisältävä, ohut ja kosteuttava meikkivoide. Tuo luonnollisen pinnan joka todella kestää ja vastustaa kosteutta ja hikoilua. Sopii kaikille ihotyypeille, myös iholle, joka on sekä rasvoittuva että pintakuiva. Ammattilaisten suosikkeja.

natalie-vilen
Huulipuna – pihistä

Huulipunissa laatu vaihtelee reilusti, eikä hinta juurikaan kerro laadusta. Epätasaisesti levittyviä tai huonosti huulilla kestäviä yksilöitä löytyy niin edullisten kuin kalliimpienkin joukosta. Edullisten merkkien puolelta teet loistavia huulipunalöytöjä yhtä suurella todennäköisyydellä kuin selektiivisten merkkien hyllyiltä.

Toimituksen suosikit:

Yves Rocher Couleurs Nature Lipstick– kermaisen pehmeä, kosteuttava koostumus upealla pigmentillä ja loistavalla sävyvalikoimalla. Edullisten huulipunien aatelia.

Viva La Diva – yllättäjä! Nuoremmalle yleisölle suunnattu meikkisarja jonka huulipunista löytyy niin kirkkaita trendivärejä kuin klassista punaista ja erinomaisia nudesävyjä. Koostumus on pehmeä ja pysyvyys ensiluokkainen. Jotkut sävyistä levittyvät paremmin sormella taputellen.

rose-shock
Luomiväri – panosta

Luomiväreissä löytyy hyvää laatua myös halvan kosmetiikan puolelta, mutta todennäköisyys samettisempaan, kauniisti levittyvään ja pigmenttisempään koostumukseen kasvaa huomattavasti hinnan kera. Useimmat edullisemmat merkit jäävät myös auttamatta jälkeen sävyvalikoimassa selektiivisiin ja ammattilaissarjoihin verrattuna.

Toimituksen suosikit:

MAC – kulttiklassikko, joka ei juuri esittelyjä kaipaa. Lähes jokaisen ammattilaisen pakista löytyvän merkin valikoimaan kuuluu yli 100 luomivärisävyä lukuisilla eri koostumuksilla. Erityisen suositeltaviin koostumuksiin lukeutuvat Frost-, Satin- ja Veluxe Pearl -laadut.

Dior – Dior tunnetaan etenkin viiden sävyn luomiväriharmonioistaan. Samettinen, lähes voidemainen koostumus joka häivyttyy kuin itsestään upeilla väriyhdistelmillä klassisista trendikkäisiin. Hinta kirpaisee, mutta kerran kokeiltuaan ymmärtää, miksi paleteilla on maineensa.

Glitzglam
Kynsilakka – pihistä

Kynsilakoissa hinta ja laatu ovat usein harvinaisen kaukana toisistaan. Voit saada yhtä loistavan lakan kahdella tai 20 eurolla. Markkinoilla on lukuisia todella hyviä edullisia lakkamerkkejä, joten kynsilakkojen kohdalla kannattaa todellakin pihistellä.

Toimituksen suosikit:

Depend – kolmen euron kynsilakkamerkki Ruotsista. Erinomainen laatu ja laaja, useasti vuodessa viimeisten trendien mukaan päivittyvä sävyvalikoima. Sarjaan kuuluu myös niinikään edullisia, loistavia hoitotuotteita.

IsaDora – markettimerkkien yllättäjä. Isolla, ammattimaisella siveltimellä varustetut pullot, tasainen laatu ja tyylikäs, sesonkien mukaan vaihtuva sävyvalikoima. Merkki seuraa lakkatrendejä esimerkillisen valppaasti, ja IsaDoralta löytyvätkin useimmiten ensimmäisenä uusimmat laakkalaadut erikoisefekteillä.

Editorial_elokuu_siveltimet
Siveltimet – panosta

Tässä on alue, jossa panostaminen todella kannattaa. Sivellinmarkkinoilla halvalla saa hyvin harvoin hyvää.

Hyvälaatuinen sivellin on onnistuneen meikin a ja o, ja halvan ja merkkisiveltimen ero on merkittävä. Hyvän siveltimen materiaalit ovat kautta linjan laadukkaat; varsi tuntuu käteen jämäkältä, karva on tiheää ja siististi leikattua, karvat eivät irtoile ja liimaukset kestävät vuosikausia. Meikkirasioiden mukana tulevat siveltimet voi unohtaa saman tien.

Toimituksen suosikit:

MAC – ammattilaisten sivellinsuosikki numero 1. Ensiluokkainen valikoima siveltimiä kaikkiin tarpeisiin. Nämä siveltimet kestävät, kestävät ja kestävät. Klassikko: luomivärisivellin # 239. Jos hankit vain yhden silmämeikkisiveltimen, hanki tämä.

Shiseido – japanilainen merkki tunnetaan ennen kaikkea innovatiivisesta meikkivoidesiveltimestään, jonka lukuisat merkit ovat myöhemmin kopioineet. Valikoima ei ole yhtä laaja kuin MACillä, mutta Shiseido on laatua johon voi luottaa.

 

Teksti: Sanni / Karkkipäivä
Kuvat: Annika O., Natalie Vilen, Rose Shock, Glitz & Glam, Karkkipäivä