Oikea väline meikkipohjalle

Välineellä on väliä! Meikkipohjan voi levittää monenlaisilla välineillä, ja valitusta sienestä tai siveltimestä riippuen tulos voi olla hyvin erilainen. Toiset välineet myös soveltuvat paremmin tietyntyyppiselle meikkipohjalle kuin toiset.

Useimmat turvautuvat omiin sormiin tai perinteiseen meikkisieneen, mutta kannattaa kokeilla myös sivellintä – voit saada todellisen ahaa-elämyksen.

Editorial_lokakuu_siveltimet
Meikkisieni

Meikkisieni on tutuin väline meikkivoiteen levitykseen. Sen etuja ovat helppokäyttöisyys ja hyvä peittokyky. Sieni sopii kaikkien nestemäisten meikkipohjatuotteiden levitykseen, mutta erityisen hyvin se toimii vahamaisten ja kiinteiden kakkumaisten voidepohjien kanssa, joita on hankala saada annosteltua siveltimeen.

Sienen heikkoja puolia ovat hygieenisyys, kestävyys ja meikkivoiteen ”syöminen”. Sieni tulisi pestä jokaisen käyttökerran jälkeen, ja se kuluu ja murenee nopeasti käyttökelvottomaksi. Siveltimet ovat sieniin nähden merkittävästi pitkäikäisempiä, hyvä sivellin kestää vuodesta toiseen. Meikkisieni tunnetusti aiheuttaa myös meikkivoidehävikkiä imemällä meikkivoidetta itseensä.

Editorial_lokakuu_sienet
Sienimarkkinoilla on tapahtunut viime vuosina paljon kehitystä, ja perinteisten kolmio- ja ovaalisienten rinnalle on ilmestynyt huiman suosion saanut kananmunan muotoinen sieni. Tämän sienityypin etu on sen erityisen kimmoisa rakenne ja reunaton muoto, joka ei jätä iholle rajoja.

Levitystekniikka ”munasienellä” on erilainen kuin perinteisellä; meikkivoide painellaan iholle kevyesti ”pompauttavalla” liikkeellä. Sientä suositellaan käytettäväksi kosteutettuna kaikkein luonnollisimman tuloksen saavuttamiseksi.

Meikkisieni sopii erityisesti kun:

  • Käytät vahamaista tai kiinteää, voidemaista meikkipohjaa (esimerkiksi Joe Blasco -tyyppiset meikkivoiteet
  • Haluat meikkauksen olevan mahdollisimman helppoa ja nopeaa

Editorial_lokakuu_perinteinenmeikkivoidesivellin
Perinteinen meikkivoidesivellin

Perinteinen, litteä ja synteettinen meikkivoidesivellin on klassikko. Sieneen tottuneelle se voi alkuun tuntua oudolta ja hankalalta, mutta kärryille päästyään siveltimeen ihastuu nopeasti. Perinteinen sivellin sopii erityisesti nestemäisten meikkipohjien levitykseen.

Siveltimeen kannattaa ottaa meikkivoidetta vain ihan vähän kerrallaan, pieni määrä riittää pitkälle. Parhaan häivyttymisen takaamiseksi meikkivoide on hyvä levittää pienillä ristikkäisillä vedoilla. Meikkipohjan peittoastetta on helpompi kontrolloida siveltimellä sieneen verrattuna. Siveltimellä saa luotua ohuempia kerroksia, ja tulos on luonnollinen. Sienellä kerrostaessa pinnasta tulee herkästi liian paksu ja tulos voi muuttua pakkeloidun näköiseksi.

Perinteinen meikkivoidesivellin sopii erityisesti kun:

  • Haluat kontrolloida meikkipohjan peittävyyttä
  • Haluat tarkan välineen
  • Haluat ammattimaisen tuloksen

Editorial_lokakuu_pyoreatsiveltimet
Tiheä, pyöreäpäinen sivellin

Tiheä- ja tasakarvainen, pyöreämuotoinen sivellin mahdollistaa kerralla peittävämmän jäljen kuin perinteinen meikkivoidesivellin. Meikkivoide levitetään joko pienillä, lyhyillä vedoilla, taputtelemalla tai siveltimen rakenteesta riippuen pyörittelevällä liikkeellä. Jälkimmäisellä saa peittävimmän jäljen.

Pyöreäpäinen sivellin sopii hyvin kaikkien nestemäisten meikkipohjien levitykseen, mutta myös meikkipuuteriin. Kokeile sitä BB- tai CC-voiteen kanssa saadaksesi peittävämmän tuloksen.

Pyöreä ja tiheäharjaksinen sivellin sopii erityisesti kun:

  • Haluat nopeasti luonnollisen ja peittävän tuloksen
  • Haluat monipuolisen siveltimen joka sopii moneen tuotteeseen

Editorial_lokakuu_tuplakuitusivellin
Tuplakuitusivellin

Tuplakuitusiveltimessä on tiheä, aitokarvainen osa ja pidempiä, harvempaan istutettuja synteettisiä karvoja. Se on monitoimisivellin, jolla voi levittää niin puuterimaisia kuin voidemaisia tuotteita.

Tuplakuitusiveltimellä tulos on kaikkein kevyin ja luonnollisin. Siveltimen rakenne mahdollistaa erittäin kevyen ja tasaisen jäljen, ja meikkivoide häivyttyy kuin itsestään. Synteettiset harjakset nappaavat ja luovuttavat meikkivoidetta samalla kun tiheä, aitokarvainen pohja pitää harjasten liikkeen iholla napakkana ja kontrolloituna. Liike on pyörittelevä, pidä ote kevyenä.

Toinen tapa on ns. pikselitekniikka, jolloin sivellintä töpötellään ihoa vasten, kuin pikselöiden ihoa harjasten jättämillä pienen pienillä meikkivoidepisteillä. Tekniikan hallinta voi viedä aikaa, mutta onnistuessaan sillä saa airbrush-meikin kaltaisen tuloksen.

Tuplakuitusivellin on myös loistava väline poskipunan ja aurinkopuuterin levitykseen, kun tuloksesta halutaan mahdollisimman kevyt.

Tuplakuitusivellin sopii erityisesti kun:

  • Haluat luonnollisen, läpikuultavan tuloksen
  • Haluat helpon siveltimen, jolla meikki häivyttyy kuin itsestään

 

Teksti ja kuvat: Sanni / Karkkipäivä