Tee-se-itse joulu

Marraskuu vaihtui joulukuuksi, ja joulu on enää muutaman hassun viikon päässä. Nyt onkin korkea aika koristella koti, maistella kauden herkkuja ja miettiä, mitä antaa ystäville ja sukulaisille lahjaksi. Kaikkea ei kuitenkaan kannata ostaa suoraan kaupasta, sillä ihanan joulutunnelman voi luoda myös itse askarrellen ja leipoen – kurkkaa alta bloggaajien vinkit!

0PB300412

0IMG_9681-820x546At Maria’s -blogista löytyy paljon ihania ideoita niin sisutukseen, tarjoiluihin kuin lahjoihin. Nappaa Marian ohjeet kauniiseen tauluun, pikkujouluisiin herkkuihin sekä hauskaan lahjaideaan!

jouluinen-tiramisuRillan koti -blogin Rilla ei tunnustaudu suuren luokan jouluihmiseksi. Joulukuun alun kunniaksi Rilla leipoi kuitenkin jouluisen tiramisun. Glögimauste, kardemumma ja pipari tuovat juuri sopivasti joulun makua tähän perinteiseen jälkkäriin. Kurkkaa ohje täältä!

id_IMG_0807Lisbet e. -bloggaaja on jo ehtinyt ostaa ja paketoida ensimmäiset joululahjat. Graafisiin papereihin saa jouluista ilmettä itse tehdyillä pakettikorteilla. Nappaa vinkit blogista!

DSC_3203

15697529687_7fa7b3463e_bMyös jouluvalot on helppo tehdä itse. Rockerine-bloggaaja käytti pallojen muotoilussa apuna vesi-ilmapalloja – katso ohje täältä. Helmihytti-blogissa valot taas askarreltiin pingispalloista, tarkemman ohjeen löydät täältä. Pallovalot ovat myös kiva lahjaidea ja lisäksi niin tunnelmalliset, että niitä kannattaa pitää esillä muulloinkin kun vain joulun aikaan!

0Tähden muotoiset koristeet kuuluvat vahvasti jouluun. Villa H -blogin upea tähtihimmeli syntyy pilleistä – perusteellinen ohje löytyy blogista.

PB251000Mikäli kaipaat vaihtelua perinteisiin litteisiin pipareihin, kokeile tehdä pieniä piparkakkutaloja Annin uunissa -bloggaajan tavoin. Talot voi asettaa hauskasti vaikkapa kaakaomukin reunalle. Katso video-ohje blogista!

adventti1Projekti Verkaranta -bloggaajat tuunasivat adventtikynttilänjalat spraymaalaamalla tyhjät lasipullot mustiksi. Halutessaan niihin voi taiteilla numerot kuumaliimalla, mutta mustat pullot ovat näyttävä koriste sellaisenaankin. Ohjeen löydät täältä.

 

Teksti: Emilia Mikola
Kuvat: Bloggaajilta