Tutoriaali: klassinen pikkujoulumeikki

Kulta ja luumu ovat klassinen, juhlava sävy-yhdistelmä. Katso, miten niillä luodaan helppo mutta näyttävä meikki kauden juhliin!

Tarvitset:

  • Kullan sävyisen luomivärin
  • Tumman luumun tai violetin sävyisen luomivärin
  • Vaalean luomivärin häivytykseen
  • Mustan, pronssisen tai tummanvioletin eyelinerin

Aloita meikki aina pohjustamalla iho meikinpohjustajalla. Mikäli luomivärin karkaaminen luomivakoon on sinulle tuttua, kannattaa luomille valita erikseen oma sille alueelle tarkoitettu pohjusteensa, sillä ne toimivat silmämeikissä kasvoprimeria tehokkaammin.

Editorial_pikkujoulumeikki_1
1. Levitä kullansävyistä luomiväriä liikkuvalle luomelle ja alaluomelle aivan ripsien tyveen.

Vinkki: jos sinulla on kultaista voidemaista luomiväriä tai kullansävyinen rajauskynä, voi luomen sävyttää tällä ennen puuteriluomivärin levitystä. Värillinen pohjustus voimistaa päälle tulevaa sävyä, ja auttaa etenkin alaluomen pienelle alueelle tulevaa kullan sävyä erottumaan selkeämmin.

Editorial_pikkujoulumeikki_2_700
2. Tee luumunsävyisellä luomivärillä varjostus luomivakoon sekä luomen ulkonurkkaan, niin että ulkonurkkaan muodostuu kevyesti yläviistoon, kulmakarvan loppuosaa kohti suuntautuva kolmio.

Jos kolmion hahmotus tuntuu hankalalta ja olet tottunut varjostamaan vain liikkuvaa luomea, aseta sivellin luomen ulkonurkkaan kohtaan, johon ripset loppuvat. Vedä siveltimellä kohti kulmakarva loppuosaa, näin saat kolmion alareunan. Yhdistä luomivaon banaanivarjostus tähän linjaan, ja saat silmän ulkopuolelle ulottuvan kolmion.

Varjostus saa jäädä voimakkaan ja selvärajaisenkin näköiseksi, se häivytetään pehmeäksi myöhemmässä vaiheessa.

Editorial_pikkujoulumeikki_3_700
3. Levitä luumun sävyä myös liikkuvalle luomelle, jättäen noin kolmannes sisänurkasta kullan sävyiseksi.

Editorial_pikkujoulumeikki_4_700 4. Levitä luumun sävy alaluomelle niin, että kultainen sävy jää näkyviin ripsirajaan.

Editorial_pikkujoulumeikki_5_700
5. Ota siveltimeen vaaleaa luomiväriä ja häivytä varjostuksen rajat. Ihon sävyinen, kevyesti hohtava tai hyvin vaalea kulta sopivat tarkoitukseen. Valoa heijastava sävy on aina tehokkain häivytyksessä.

Levitä vaaleaa kulmaluulle ja pyyhi sillä kevyesti luumuvarjostuksen rajakohtaa.

Editorial_pikkujoulumeikki_6_700
6. Tee yläluomelle rajaus haluamallasi sävyllä. Musta on klassisin, violetti korostaa meikin luumuisuutta. Valitsemalla pronssisen tai jopa vihertävän sävyn (esimerkiksi L’Orealin joulukauden kokoelmassa on vihertävän pronssinen eyeliner) saat meikkiin kiinnostavan kontrastin.

Editorial_pikkujoulumeikki_7_700
7. Lisää maskara. Tänä jouluna glitterripset ovat taas in, ja voit halutessasi viimeistellä ripset kerroksella kimaltavaa top coatia maskaran päälle.

Huolittele kulmakarvat ja silmämeikki on valmis!

Haluatko vielä lisää draamaa? Voit muuttaa meikin intensiivisemmäksi esimerkiksi tummalla sisärajauksella ja laajentamalla varjostusta sisänurkasta.

Editorial_pikkujoulumeikki_8_700
Musta sisärajaus on helpoin keino muuttaa meikki kuin meikki dramaattisemmaksi.

Editorial_pikkujoulumeikki_9_700
Toinen keino on tummentaa meikin sisänurkka nostamalla varjostus luomen sisäkaaresta aina kulmakarvan aloituskohtaan saakka. Anna varjostuksen koskettaa vain kulmakarvan alkua, ja laske se sitten pehmeällä kaarella alemmas jättäen vaaleaa sävyä kulmakarvan loppuosan ja varjostuksen väliin. Häivytä nenänvarren puoli huolellisesti.

Tyyli on tuttu lehtien editorial-meikeistä ja saa ilmeen näyttämään kokonaisuudessaan kohtalokkaammalta. Tyyli ei sovi kaikkien silmänmuodoille, ja vaatii erityisen huolellisen häivytyksen jotta varjo ei tee katseesta kiukkuista. Tällainen varjostus luo vaikutelman lähempänä toisistaan olevista silmistä, joten se sopii erityisen hyvin kaukana toisistaan sijaitseville silmille.

Editorial_pikkujoulumeikki_valmis_silmat_700
Editorial_pikkujoulumeikki_valmis_700
Pikkujoulumeikki_IMG_2168_3_700

Teksti ja kuvat: Sanni / Karkkipäivä