Kuusi erilaista ruokavaliota

Viime aikoina erilaiset erikoisruokavaliot ja ruokarajoitukset ovat olleet trendien harjalla. Yksi vannoo tuorepuuron nimeen, toinen liputtaa superfoodien puolesta, ja kolmas taas kieltäytyy viljatuotteista.

Kuva1
Lue, millaisista ruokavalioista bloggaajamme ovat innostuneet ja poimi parhaat reseptit talteen!

GLUTEENITON JA MAIDOTON

Tickle Your Fancy -blogin Sara syö pääosin maidottomasti ja viljattomasti, juo kolme smoothieta päivässä ja saa kalsiuminsa lehtikaalista. Lue Saran pohdintoja ruokavalion merkityksestä ja siitä, mitä tarkoittaa terveellinen ruoka.

kuva2

kuva3
Haluatko syödä kuin Sara? Tsekkaa helppo uunilohiresepti ja ravitseva smoothieopas.

Samanlaista ruokavaliota noudattaa myös paljon treenaava The Moment -bloggaaja Laura. Lukaise Lauran vinkit talviväsymykseen ja poimi blogista nämä superruualla höystetyt reseptit:

kuva4

kuva6rapea manteli-pähkinämysli ja suklainen tuorepuuro.

SALLIVAMPAA, MUTTA TERVEELLISTÄ

The Good MorningKaisa herkuttelee raakasuklaalla ja hurahtaa usein ruokavillityksiin! Maidottoman kokeilun jälkeen Kaisa on siirtynyt lempeämpään oman kehon kuunteluun. Lue Kaisan pohdintaa ruokavaliotrendeistä.

kuva8
Kaisan erikoisuutta ovat muun muassa terveelliset versiot perinteisistä herkuista  ja erilaiset luonnolliset makeuttajat.

kuva9
Ehdottomasti kurkkaamisen arvoisia ovat myös Kaisan vinkit vihreämpään jääkaappiin  ja kootut reseptit suklaisiin herkkuihin.

At Maria’s -bloggaaja liputtaa sallivan ruokavalion puolesta. Hänen kotonaan yhdistellään ihan tavallista kotiruokaa ja raakaherkkuja.

kuva10

kuva11
Marialle maistuu raakakakku ja supersalaatti.

kuva12
kuva13
kuva14
Mutta perheelle Maria kokkaa myös racletteavuohenjuustopiirasta ja uuniohrapuuroa.

VEGAANISIA HERKKUJA

Sekä Life Tastes Good -blogin Nanne, että Training Draman Liisa noudattavat vegaanista ruokavaliota ja kokkaavat paljon myös gluteenitonta ja raakaruokaa.

Lue Nannen perustelut raakaruuan puolesta ja tutustu sen jälkeen esimerkiksi näihin herkullisiin raakaleipomuksiin:

id_kuva15
tyrni-siemen-omegaraakapallerot
kuva16
neljän ainesosan raakabrowniet

kuva17
Kokeile myös Nannen vegaanisia karjalanpiirakoita.

kuva18
kuva19
kuva20
Liisan reseptikirjastosta löydät muun muassa ohjeet raakasuklaan valmistamiseentäyteläiseen raakasuklaamoussereseptin  ja kevyen kasvislinssikeitto-ohjeen.

kuva21
Terveellisen joulutunnelman huipentavat Liisan raakaluumuleivokset.

 

Teksti: Salla Koivu
Kuvat: Bloggaajilta