Ensi syksyn muoti esittelyssä Tukholman muotiviikoilla

Juuri päättyneillä Tukholman muotiviikoilla esiteltiin ensi syksyn ja talven muotia yli 35 eri suunnittelijan ja brändin toimesta. Vaikka kukin merkki onkin omanlaisensa ja tyylilleen uskollinen, nousee muutama vahva tyylisuunta kuitenkin esiin. Nämä ovat klassiseen naiselliseen tyyliin luottava Cinnamon Classics, ikisuosikki denimin täysin uudenlaisessa kuosissa esittelevä Denim Reloaded, täyteläistä kuositykitystä tarjoava Print Explosion ja koko ajan hengen tiivistävä 70’s GlamChic.

Kaikkien trendityylien läpi puskee kuitenkin lähes yksimielisesti 70-luvun tuulien uudelleen tulkinta. Laajapunttiset housut, bootcut, trumpettilahje ja muut vuosikymmenen tunnusmerkit yhdessä polvimittaisten, a-linjaisten hameiden, maksimitan ja leveiden kaulusten kanssa luovat pohjan ensi syksyn visuaaliselle muotimaailmalle. Nappaa tärkeimmät trendit käyttöösi jo tänään!

Cinnamon Classics

Dagmar---Bushnel-CC
Vas. Dagmar, oik. Bushnel

Kaneli, poltettu oranssi ja tiili ovat ensi syksyn uusi musta. Melkein jokaisessa muotiviikolla esitellyssä mallistossa oli ainakin joitakin elementtejä kyseisestä värimaailmasta. Linjat ovat klassisia ja naisellisia – leikkaukset eivät ole ylisuuria, mutta ei pintaa nuoleviakaan. Vartaloa korostetaan sofistikoituneesti.

AltewaiSaome---Filippa-K-CC
Vas. AltewaiSaome, oik. Filippa K

Suosituimmat materiaalit ovat nahka, mokka sekä sileäpintaiset neuleet. Yhdistelyyn käytetään mieluiten mustaa, luonnonvaaleaa, farkunsinistä tai hiekkaisia ruskean sävyjä. Mikäli kaneli tai sen sukulaissävyt tuntuvat liian intensiivisiltä suurina pintoina, kannattaa testata asusteita tai esimerkiksi kenkiä muihin väreihin yhdisteltynä.

Denim Reloaded

Filippa-K---Whyred-RD
Vas. Filippa K, oik. Whyred

Nyt on aika unohtaa suunnilleen kaikki se, mitä ennen on ajateltu farkkuvaatteista. Denim Reloaded tuo ensi syksynä meille raakaa käsittelemätöntä farkkua, ennakkoluulottomia leikkauksia ja uusia linjoja. Etenkin täysin pesemätön – tai ainakin siltä näyttävä – denim on todella ajankohtainen. Toisaalta myös perinteinen pesty farkku pitää vielä pintansa, mutta se yhdistetään monokromisiin kokonaisuuksiin, joissa asun kaikki osat jäljittelevät samaa sävy- ja struktuurimaailmaa.

BACK---Cheap-Monday-RD
Vas. BACK, oik. Cheap Monday

Leikkaukset ovat hameissa ja housuissa vyötäröltä korkealle nousevia. Molemmissa suositaan punttiin ja helmaan leveneviä 70-lukuhenkisiä leikkauksia, mutta myös nilkan paljaaksi jättävä suosikkihousunpituus saa tulkintansa denim-maailmassa. Vaikka ensi syksy muuttaakin huomattavasti trendikkään farkkuvaatteen olemusta, yksi pysyy: Denim Reloaded on trendi, joka taipuu niin toimistolle, vapaa-aikaan, klubiin kuin kaupungillekin.

Print Explosion

AltewaiSaome---BACK-PE
Vas. AltewaiSaome, vas. BACK

Minimalistisuuden karttelijat voivat hurrata: vihdoinkin on myös syyssesongille tulossa upeita printtejä ja huikeita kuosiyhdistelmiä! Printtien sävymaailma on runsas ja noudattaa ajan henkeä. Inspiraatiota on haettu luonnosta; orgaaniset muodot ja tyylitellyt kasvikuosit ovat suosittuja, mutta rinnalla näkee myös graafisempaa toteutusta. Eri kuoseja voi yhdistellä fiiliksen mukaan tai pukeutua yhteen ja samaan päästä varpaisiin. HIllitympi tyytyy vain yhteen näyttävään asun osaan.

Carin-Wester---Diana-Orving-PE
Vas. Carin Wester, oik. Diana Orving

Print Explosion on trendityyleistä kokeilevin. Leikkaukset ovat väljiä ja antavat kuoseille tilaa hengittää. Parhaimmillaan vaate on kuin elävä taideteos, joka luonnollisesti vaatii kantajaltaan itseluottamusta ja pisaran rohkeutta. Toisaalta mitään erityisiä sääntöjä ei ole, joten printtitrendi houkuttelee kokeilemaan ja testaamaan omia rajoja.

70’s GlamChic

Dagmar---Carin-Wester-70
Vas. Dagmar, oik. Carin Wester

70-luku on antanut vaikutteita ajankohtaiseen pukeutumiseen jo pitkään, mutta nyt tuntuu, että pinnalle ovat päässeet ne kaikkein tyylikkäimmät inspiraation lähteet. 70’s GlamChic on kaikkea muuta kuin retroa. Aikakauden boheemius on saanut uuden ilmiasun eleganteissa viittamaisissa shaaleissa, joihin kietoudutaan huolettomasti. Hippitytön trumpettilahkeet muuttuvat säämiskänpehmeiksi, hienostuneiksi mokkahousuiksi.

HUnkydory---Filippa-K-70
Vas. Hunkydory, oik. Filippa K

Mittasuhteet muistuttavat alkuperäisiä, mutta moderni tulkinta tekee sekä liuhuvista kukkaistyttökokonaisuuksista että turkkiin pukeutuvan daamin kaupunkiasusta enemmän tätä päivää. Toki edelleen kannattaa käydä kirpputoreilla metsästämässä 70-luvun helmiä, mutta kannattaa muistaa oikea istuvuus ja se, että trendikkäimmillään tyyli on elegantti ja varsin niukoilla yksityiskohdilla toteutettu. Siluetti ja mittasuhteet ovat ratkaisevassa asemassa.

 

Muotiviikolta raportoi Minttu / Go 4 it vol. 2
Kuvat: Kristian Löveborg