Trendi vai perinne?

CO-CREATION EDITORIAALI TOTEUTETTU YHTEISTYÖSSÄ ELOVENAN KANSSA

Indiedays ja Elovena haastoivat bloggaajat mukaan puuroviikolle. Osallistujat saivat kattavan tuotepaketin erilaisia puuroja ja tehtävän luoda puuroresepti viikon jokaiselle päivälle.  Tähän mennessä monipuolisia reseptejä on ehtinyt kertyä aina suklaisista pikkuherkuista täyttäviin smoothieihin, ja lisää on luvassa. Ei ole ihme, että puuro valloittaa parhaillaan maailmaa trendikkäänä superfoodina!

Tutustu herkullisiin ideoihin ja osallistu kilpailuun kertomalla, mikä resepteistä on suosikkisi!

kerrospuuro
Puurot ovat hiljalleen nousseet suosituiksi aamu- ja välipaloiksi ympäri maailman. Tyylikkäitä puuroravintoloita löytyy aina Kööpenhaminaa ja New Yorkia myöten, Suomessa herkkuja pääsee maistelemaan Tampereen Puurobaarissa. Puurovillityksen ymmärtää hyvin, kun katselee Kohta Kunnossa! -blogin Jennin näyttävää Kerrospuuro-annosta: huikean hieno esillepano kun muistuttaa enemmän huippuravintolan jälkiruokaa kuin aamiaista.

aurinkopuuro
Monet ovat tottuneet puuroon jo lapsuudessaan, eikä ihme: Elovena täyttää tänä vuonna jo 90 vuotta! Lapsuuden klassikkoaamiaiseen – eli puuroon voisilmällä – on kuitenkin onnistuttu saamaan vaihtelua uusilla lisukkeilla. Perinteiseen kaurapuuroon saa eksoottisen vivahteen esimerkiksi lisäämällä sekaan kuivattuja hedelmiä! Ihana paratiisipuuro löytyy Herneetkin rokkaa -blogista.

kollaasi
Kaurahiutaleet tuovat ravitsevan lisän myös täyttäviin smoothie-juomiin. Esimerkiksi Pirtsakan mansikkasmoothien voimin aamu saa kunnon startin! Reseptin takana on kekseliäs Go 4 it vol.2 -bloggaaja Minttu. Smoothien lisäksi puurosta saa myös kätevän proteiinivälipalan urheilijalle: superhyvältä näyttävä rahkapuuro on Coconut White -bloggaajan käsialaa.

puuropiirakka
”Söisin puuroa mielelläni muulloinkin kuin heti herättyäni, mutta jotenkin siitä tutusta kulhosta ja puuron perinteisestä olomuodosta tulee vaan niin aamufiilis. Sellainen fiilis, minkä sallin itselleni vain aamuisin. Siispä pyöräytin oman suosikkipuuroni mauista jonkin sortin taikinan ja heitin sen puoleksi tunniksi uuniin.” Jos kaipaat erikoisempaa reseptiä, tämä herkullinen ohje kannattaa napata talteen! Herkkua ei ihan heti uskoisi puuroksi, ja Jo’s Secret -bloggaajan suussa sulava luomus muistuttaakin oikeaa piirakkaa.

Heräsikö puuronhimo?
Täältä löydät kaiken kaikkiaan 30 + 1 maukasta reseptiä! Muista myös kommentoida suosikkiasi ja osallistut herkulliseen kilpailuun.

 

Teksti: Taija Makkonen
Kuvat: Bloggaajilta