Laadukasta lihaa Lidlistä

CO-CREATION EDITORIAALI TOTEUTETTU YHTEISTYÖSSÄ LIDLIN KANSSA

Indiedays ja Lidl kutsuivat joukon bloggaajia testaamaan uusia Irish Dry Aged Hereford -pihvejä ja kehittelemään laatulihan ympärille oman herkkuateriansa. Lue, millaisia fiiliksiä uutuuspihvit herättivät testiryhmässä ja äänestä bloggaajien resepteistä suosikkiasi: voit voittaa viikonlopun sapuskat!

paketti
Testiryhmäläiset kuvailivat Irish Dry Aged Hereford -pihvejä yksimielisesti maukkaiksi ja laadukkaiksi – eikä ihme! Erityisen raakakypsytysmenetelmän ansiosta lihan maku korostuu ja koostumuksesta tulee tavallista mureampaa. Maun ja koostumuksen lisäksi kiitoksia sai erityisesti myös pihvien yllättävän helppo valmistus:

– Onko siellä muitakin, jotka epäilevät omia keittiötaitojaan aina, kun pitäisi valmistaa iso köntti punaista lihaa? En ole ikinä ennen paistanut ns. hyvää lihaa, koska olen pelännyt pilaavani sen täysin joko kypsyttämällä sen yli, tekemällä siitä kuivaa tai jättämällä sen liian raa’aksi. Joko olen luonnonlahjakkuus tai sitten nämä ovat erityisen helppopaistoiset pihvit, sillä lopputulos harvinaisen oli moitteeton. Oikeastaan täydellinen, The Good Morning -blogin Kaisa kuvailee ensimmäistä kokemustaan pihvikokkina.

– Mureus ja maku yllättivät! Vaikka paketissa mainitaan laatuliha, en osannut odottaa noin suurta eroa tekstuurissa ja maussa, Maistuu Makialle -blogissa ihmetellään. Bloggaajan miehen mukaan joka aterialla tulisi olla tarjolla lihaa, ja tällä kertaa keittiössä loihdittiin tuhti annos hunaja-olutmarinoituja rib eye -pihvejä yrttiperunoiden kera.

Marinadia ei kuitenkaan tämän laatulihan kaveriksi edes välttämättä tarvita, kuten Silja S. -blogissa huomattiin:

– Olen syönyt aina pihvini täysin kypsänä, koska en pidä lihan punaisuudesta ja ”veren” mausta. Tämän pihvin söin kuitenkin mediumina, ja se oli taivaallista! Maku oli pehmeä ja liha niin suussa sulavaa, että ihmettelin itsekin, Silja kehuu.

Photo by Elina Korpi ©
Kuivakypsytetty laatuliha sopii loistavasti myös pataruokiin, jotka varsinkin näin talvella lämmittävät niin kehoa kuin mieltä. Niittylän lapset -blogissa kunnioitettiin mureiden pihvien alkuperää valmistamalla irlantilaista Guinness-pataa. Pesänrakennus-blogissa puolestaan matkattiin makujen maailmassa eksoottisempaan suuntaan, ja tarjoiltiin naudan ulkofileetä intialaisittain.

Resepti 10_Niittylan lapset
Usein kuullaan puhuttavan, että pihvin paistaminen on tarkkaa puuhaa ja vaatii useita harjoituskertoja onnistuakseen. Irish Dry Aged Hereford -pihvien helppo valmistus kuitenkin yllätti bloggaajat – pakkauksesta kun löytyi kätevät ohjeet eri kypsyysasteille, mikä sai paljon kiitosta testiryhmäläisiltä. Myös Anna ja Sebastian -blogissa onnistuttiin pienestä jännityksestä huolimatta, ja Sebastian suoriutui herkullisten rib eye -pihvien paistossa menestyksekkäästi.

Resepti 4_Anna ja Sebastian
Moni testaajista suosi kevyitä ja terveellisiä lisukkeita kookkaan pihvin seurana. Maukas liha sai bloggaajien lautasilla kaverikseen raikkaita salaatteja ja kypsytettyjä kasviksia. At Maria’s -blogissa kokeiltiin aasialaisia makuja kevyen, Thai-tyylisen pihvisalaatin muodossa. Marian yllätykseksi jopa perheen lapset – perinteisemmän jauhelihan ystävät – söivät hyvillä mielin mureaa pihviä. Irish Dry Aged Hereford -paketteja onkin löytynyt perheen ostoskorista jo useamman kerran.

– Mies totesi, ettei tarvitse enää käydä ostamassa sisäfilettä lihatiskiltä! Olen tarkka lihojen suhteen ja kammoan kaiken maailman sitkeitä kohtia lihassa. Kaikissa ostamissamme Dry Aged -ulkofileepaketissa liha on kuitenkin ollut tasalaatuista, erittäin mureaa ja kaiken lisäksi maistunut hyvälle, Maria kertoo tyytyväisenä.

– Ensin paistopiste ja sitten irlantilainen lihaperhe; Lidlistä on näemmä kuoriutumassa jonkin sortin kulinaarikilpailija ässälle ja koolle, diggaan! The Good Morning -blogissa kompataan. Kaisan resepti todistaa, että pihvi käy loistavasti myös osaksi keveämpää arkea. Bloggaajan vähähiilihydraattinen pihvilounas sopiikin hyvin esimerkiksi kevyttä työtä tekevän lounasrasiaan. Pihvin rasva ja proteiini ovat optimaalista ravintoa keskipäivään, pitäen verensokerin tasaisena ja kiukkuilut kurissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Testiryhmän tulokset puhuvat puolestaan: jokainen bloggaajista ylisti lihan makua ja suosittelisi Lidlin Irish Dry Aged Hereford -pihvejä myös ystävilleen!

Kurkkaa kaikki kampanjan 18 reseptiä täältä ja kokeile suussa sulavaa laatulihaa myös omassa keittiössäsi! Äänestämällä bloggaajien annoksista omaa suosikkiasi voit voittaa viikonlopun sapuskat. Palkintona on 100 euron lahjakortti Lidliin!

 

Teksti: Oona Grönberg
Kuvat: Bloggaajilta