Tehoa kasvojen puhdistukseen

Kasvojen puhdistus on nyt trendikästä. Markkinat pursuavat erilaisia metodeja, puhdistusainetyyppejä ja välineitä. On nopeaa misellipesua, huolellista kaksoispuhdistusta ja viimeisimmän huudon mukaista sähköharjausta. Valitsetko musliiniliinan, konjac-pesusienen vai silikonisen kasvoharjan? Vai riittääkö pelkkä puhdistustuote ja huuhtelu?

Lue toimituksen vinkit meikin puhdistukseen ja löydä sinulle sopivin tapa.

iho2
Kuva

Puhdistusainetyypit

Puhdistusaineen voi valita ihotyypin, mieltymysten tai meikin vahvuuden mukaan. Toiset pitävät enemmän maitomaisista tuotteista kun toisia miellyttävät vaahtoavat puhdistajat. Oikein valitusta puhdistusainetyypistä hyötyy parhaiten herkästi reagoiva ongelmaiho, normaali-ihoinen voi puhdistaa ihonsa käytännössä millä tahansa.

Puhdistusainetyypit voidaan yleisesti jakaa ihotyypin mukaan seuraavasti:

Kuiva ja herkkä iho – maitomaiset ja rasvaiset puhdistustuotteet. Näiden poistamiseen ei välttämättä tarvitse edes vettä, vaan ne voi pyyhkiä iholta vanulapuilla tai kasvopyyhkeellä ja viimeistellä kasvovedellä. Veden välttäminen on eduksi etenkin atooppiselle iholle.

Seka- ja rasvoittuva iho – geelimäiset vaahtoavat tuotteet, kuorivat puhdistustuotteet.

Normaali iho – voidemaiset ja pumpattavat vaahtoavat tuotteet sekä misellivedet.
IMG_6610_zpscdglzo4j
Kuva

Yksöis- vai kaksoispuhdistus

Kevyen meikin tai lian poistoon riittää yksi tuote. Tulosta voi tehostaa apuvälineillä kuten liinoilla, sienillä ja harjalla, joista lisää seuraavaksi.

Vahvemman meikin poistossa on paikallaan kaksoispuhdistus. Kaksoispuhdistuksessa iho puhdistetaan ensin rasvamaisen lian irrottavalla tuotteella, useimmiten emulsiolla, ja sen jälkeen vesiliukoisen lian poistavalla tuotteella, tyypillisesti vaahtoavalla. Joillain merkeillä on tähän omat tuotteensa, mutta yhtä hyvin kaksoispuhdistuksen voi suorittaa millä tahansa emulsio-vaahto-parivaljakolla.

Jos meikki istuu erityisen tiukassa, ota avuksi öljymäinen tuote. Öljypuhdistajilla lähtee myös vedenkestävä meikki.

Kasvoveden käyttö ei ole välttämätöntä, mutta se raikastaa ihon pinnan ja poistaa viimeiset puhdistusaineen jäämät. Kasvovedellä kostutetulla vanulapulla varmistut myös puhtauden tasosta – jos vanulappu jää puhtaaksi, tiedät puhdistustuotteesi ja -tapasi olevan riittävän tehokas. Likaiseksi jäävä vanulappu taas kertoo, että kaksoispuhdistus tai pesevämpi puhdistusaine on tarpeen.

Pyyhe1
Kuva

Apu- ja lisävälineet

Peset huolellisesti mutta likaa ja meikkiä tuntuu silti jäävän kasvoille? Ota tällöin avuksi mekaaninen puhdistusväline.

Erilaiset kasvosienet ja -liinat ovat perinteisiä apuvälineitä meikinpuhdistuksessa. Niitä käytetään joko yhdessä puhdistustuotteen kanssa tai huuhteluvaiheessa. Sieni ja pyyhe tehostavat lian irtoamista sekä pintarakenteestaan riippuen myös kuorivat ihoa kevyesti. Perinteisiä kasvosienimateriaaleja ovat luffa ja selluloosa, liinoissa mikrokuitu ja musliinikangas.

Kasvoharjoja on niinikään tarjolla monenlaisilla koostumuksilla luonnonharjaksista pehmeämpiin silikoniharjoihin.  Harja on erityisen hyvä ihohuokosten syväpuhdistaja ja sopii herkästi tukkeutuvan ihon hoitoon. Niitä voi käyttää ihanteellisesti myös kuorintatuotteen kanssa.

Viimeisimmät trendituotteet ovat konjac-sieni ja elektroninen kasvoharja.

Konjac-kasvin juuresta saadusta glukomannan-kuidusta valmistettua sientä pidetään varsinaisena ihmesienenä sen ihonhoidollisten ominaisuuksien ansiosta – sieni ei pelkästään puhdista vaan sen ainutlaatuinen rakenne silottaa ja kirkastaa ihon pintaa poistaen myös epäpuhtauksia. Ihastuneet naiset ympäri maailmaa raportoivat ihonsa muuttuneen kuin toiseksi heidän siirryttyään konjac-sienen käyttäjiksi. Sieni on niin tehokas että se poistaa kevyen meikin jopa ilman puhdistusainetta.

IMG_5377
Kuva

Vastaavanlaisesta hehkutuksesta nauttii myös elektroninen kasvoharja, joista tunnetuin on viime vuonna Suomeenkin rantautunut Clarisonic.

Sähkökäyttöiset harjat saattavat kuulostaa ronskilta käsittelyltä, mutta ovat itse asiassa  manuaalisia harjoja hellävaraisempia. Vaikutus ei perustu hankaukseen vaan mikrovärähtelyihin. Pehmeäharjaksista harjaa kuljetetaan iholla kevyesti pyörittäen, tuloksena syväpuhdistunut, kirkas ja ihanan sileä iho joka vastaanottaa hoitotuotteet paremmin. Säännöllinen käyttö vähentää mustapäitä ja onpa moni akneihoinenkin julistanut saaneensa harjan avulla terveemmän ihon.

Harjaa voi käyttää päivittäin, joko puhdistusaineen kanssa tai puhdistusaineen jälkeen. Harjapäitä on saatavilla erilaisia eri ihotyypeille ja pää vaihdetaan noin kolmen kuukauden välein.

 

Teksti: Sanni / Karkkipäivä