Näin varjostat kasvot

Editorial_varjostus_kuva1
Silmät tai huulet ovat keskeisessä roolissa juhlameikissä, ja kasvomeikki saattaa jäädä vähemmälle huomiolle. Moni luottaa pelkkään poskipunaan, tai ei uskalla käyttää sitäkään. Valon ja varjon käyttö kasvomeikissä on lopulta yllättävän helppoa, tarvitset vain matan aurinkopuuterin tai tumman kivipuuterin sekä valopuuterin. Muutamalla hyvin yksinkertaisella vaiheella tuot kasvojesi luuston esiin ja loihdit meikistä tasapainoisen, viimeistellyn kokonaisuuden.

Editorial_varjostus_tuotteet
Kasvojen varjostukseen sopii parhaiten matta koostumus ja neutraali ruskean sävy. Markkinoilla on varta vasten varjostukseen tarkoitettuja tuotteita, mutta sopivan sävyinen aurinkopuuteri ilman kimalteita sopii yhtä hyvin, tai hyvin vaaleaihoiselle tumma kivipuuteri.

Korostukseen voi käyttää joko ihon sävyä astetta tai paria vaaleampaa puuteria tai ihanteellisimmin valoa heijastavaa hohdepuuteria. Mitä enemmän helmiäistä, sitä juhlavampi tulos. Mikäli ihosi rasvoittuu helposti ja sinulla on laajat ihohuokoset, on himmeämpi korostuspuuteri tai vaalea kivipuuteri parempi vaihtoehto.

Editorial_varjostus_kuva2
Puuteroi kasvot kevyesti meikkivoiteen jälkeen. Levitä varjostussävyä poskiluun alle, ohimoille ja leukapieliin. Pienehkö poskipunasivellin sopii tarkoitukseen, viistoon leikattu on erityisen hyvä. Varjostussävyä voi levittää ronskistikin, kokonaisuus häivytetään myöhemmin rajattomaksi.

Jos sinulla on korkea otsa, levitä varjostussävyä myös otsalle hiusrajaan.

Jos varjostuksen paikan hahmottaminen tuntuu vaikealta, silmien siristyskikka voi auttaa. Siristä silmiäsi niin, että kasvojen yksityiskohdat peilissä sumenevat ja näet vain kasvojen ääriviivat – ja varjostuksilla aikaansaamasi muoto korostuu. Varjostuksella haetaan ovaalia muotoa, lisää varjostusta kasvojen reunoilla kohtiin, joita häivyttämällä ovaalin muoto vahvistuu.

Editorial_varjostus_kuva3
Lisää seuraavaksi vaaleaa korostuspuuteria niihin kohtiin, joihin valo luonnollisesti osuu kasvoilla; kasvojen keskelle nenän kummallekin puolelle ja poskipäille, otsaan, leukaan ja halutessasi myös nenänvarteen.

Korostuspuuteria, kuten varjostuspuuteria, voi mahdollisimman muotoilevan tuloksen aikaansaamiseksi levittää liioitellusti, kokonaisuus häivytetään lopuksi kauttaaltaan.

Editorial_varjostus_kuva4
Ota seuraavaksi napakka, tiheähkö kasvosivellin, kuten kabuki, ja pyörittele sillä kevyesti koko kasvot läpi. Varjostus- ja korostuspuuterin selkeät rajat katoavat, ja valo ja varjo jäävät kasvoille luonnollisina.

Jos varjostus jää liian voimakkaasti näkyviin, ota kasvosiveltimeen irtopuuteria ja häivytä uudestaan.

Editorial_varjostus_kuva5
Lisää nyt poskipuna ja halutessasi vielä poskipään korkeimmalle kohdalle lisäkorostus helmiäisellä korostustuotteella.

Editorial_varjostus_kuva6
Huulimeikki viimeistelee juhlameikin.

 

Teksti ja kuvat: Sanni / Karkkipäivä