Kulissien takana Brand New Face -kuvauspäivässä

Mallitoimisto Brandin ja Indiedaysin järjestämä, Suomen suurin Instagram-mallihaku huipentuu perjantaina ja lauantaina järjestettävään Model Casting -viikonloppuun. Perjantaina lukijoiden ja tuomariston valitsemat 15 finalistia saapuivat kuvauspäivään, jossa he pääsivät heti näyttämään taitonsa ammattikuvaajien edessä. Indiedaysin toimitus oli mukana kulissien takana, lue alta mitä kaikkea päivän aikana oikein tapahtui!

Indiedays_Modelcast_pe-618-2

Indiedays_Modelcast_pe-3Ensimmäisenä finalistit pääsivät meikkiin ja kampaukseen. Upeat hiustyylit loihdittiin Biozellin tuotteilla. Mallit olivat innoissaan, sillä useimmille kokemus oli täysin uusi.

Indiedays_Modelcast_pe-665

Indiedays_Modelcast_pe-157Tunnettu kuvaaja Lars Johnson otti malleista upeita muoti- ja mainoskuvia. Monelle kuvaukset olivat elämän ensimmäiset, mutta ammattitaitoisen kuvaajan edessä jännitys kaikkosi nopeasti.

Indiedays_Modelcast_pe-275

Indiedays_Modelcast_pe-283Brandin Head Booker Nora Ojala sekä stylisti Niko Luostarinen ohjeistivat ja stailasivat malleja ja ottivat polaroid-kuvia.

Indiedays_Modelcast_pe-116Paikalla oli myös useita Brandin kuvaajia, jotka veivät finalisteja kuvattaviksi milloin lähikauppaan, milloin kattoterassille.

Indiedays_Modelcast_pe-471

Indiedays_Modelcast_pe-714Mallit pääsivät tutustumaan myös ASUSin tabletteihin, joiden avulla aika ei käynyt päivän aikana pitkäksi. Kuvassa Mila (vas.) ja Mia.

Indiedays_Modelcast_pe-221Kuvassa oleva Iris (vas.) osallistui mallihakuun Instagramissa vain 15 minuuttia ennen hakuajan päättymistä kaverin suosituksesta. Hän ei ollut aikaisemmin tehnyt mallintöitä eikä uskonut pääsevänsä finaaliin, mutta kuvauspäivänä hymy oli herkässä. Sen sijaan Oulusta Helsinkiin matkustanut Vilma on aina tykännyt esiintyä ja osallistui jo pienenä muutamiin muotinäytöksiin kotikaupungissaan.

Indiedays_Modelcast_pe-483

Indiedays_Modelcast_pe-488Kalle, Belinda ja Lotta harjoittelivat poseerausta myös omatoimisesti Olympuksen kamera apunaan. Jo aikaisemmin mallikuvauksiin osallistuneen Belindan mielestä parasta tällaisissa tilaisuuksissa on itse kuvattavana olemisen lisäksi se, kun pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin ja oppimaan myös uutta itsestään. Kalle ei ollut aikaisemmin tehnyt mallintöitä, mutta päivä sai hänet vakuuttuneeksi siitä, että tätä hän haluaa päästä tulevaisuudessakin tekemään.

Indiedays_Modelcast_pe-578

Indiedays_Modelcast_pe-772Osalle malleista loihdittiin upea hiusväri Biozellin Color Mask -sävytteillä. Jennin trendikäs pastellisen vaaleanpunainen tukka luotiin sekoittamalla hoitoaineeseen Raspberry-sävyä.

– Kampaajani ehdotti joskus väriä, mutten halunnut niin pitkäaikaista muutosta. Tämä tuntui siksi tosi hyvältä keinolta kokeilla räväkämpää sävyä, Jenni kertoi.

Biozell-asiantuntija Kaisa Tuppura Norlas Oy:stä oli samaa mieltä siitä, että erikoisempaa väriä kannattaa kokeilla juuri Color Mask -sävytteiden avulla. Väri säilyy hiuslaadusta riippuen vajaa kymmenestä pesusta useampaan kuukauteen, ja helpoiten se tarttuu vaalennettuun hiukseen. Sävytteissä on voimakas pigmentti, joten trendikkäät pastellisävyt syntyvät sekoittamalla pienen määrän sävytettä suurempaan määrään hoitoainetta.

Indiedays_Modelcast_pe-913Päivän lopuksi Brandin toimitusjohtaja Toni Korpineva ja Head Booker Nora antoivat finalisteille palautetta, jossa korostui ohjeiden kuuntelemisen, heittäytymisen sekä aidon motivaation merkitys. Nora kehotti malleja myös luopumaan ennalta opetelluista maneereista ja olemaan oma itsensä. Upea kuvauspäivä huipentui tunnetun kansainvälisen Next-mallitoimiston Euroopan scoutin johtajan Andrean vierailuun. Hän kertoi Nextin valitsevan mallinsa tarkasti ja edellyttävän heiltä ulkonäön lisäksi myös soveltuvaa luonnetta sekä omistautuneisuutta työlleen. Mallikokelaat pääsivät myös juttelemaan Andrean kanssa kahden kesken. Kenties joku heistä nähdään tulevaisuudessa jopa Nextin listoilla?

id_Indiedays_Modelcast_pe-864Mallihaun voittaja ratkeaa huomenna lauantaina järjestettävässä Indiedays Blog Awards -gaalassa, kannattaa siis pysyä kuulolla!

MALLIHAUN MAHDOLLISTAVAT

yhteistyökumppanit

 

Teksti: Emilia Mikola
Kuvat: Jalmari Eskelinen