TOP 6: Helpot erikoiskahvit kotona

CO-CREATION EDITORIAL TOTEUTETTU YHTEISTYÖSSÄ SEGAFREDON KANSSA

Nyt kahvin ystäviä hemmotellaan oikein kunnolla! Indiedays ja Segafredo järjestivät bloggaajille Taste of Coffee -workshopin, jossa tutustuttiin erikoiskahvien valmistamiseen. Näiden oppien pohjalta bloggaajat haastettiin luomaan omat herkkukahvinsa. Katso alta, millaisia juomia kampanjan aikana syntyi!

Vielä ehdit myös osallistua arvontaan, jossa palkintoina on kaksi kappaletta erikoistuotepakettia (arvo 40€) ja 30 tuotepakettia (arvo 20€). Kommentoi siis suosikkiasi barista Antti Suomelan kahviresepteistä ja voita! Osallistua voit sunnuntaihin 31.05. asti.

segafredo-3
Rillan koti -bloggaaja opetteli juomaan kahvia vasta aikuisiällä, mutta enää perheenäidin päivä ei lähde käyntiin ilman suurta kupillista lattea. Mukaan kampanjaan Rilla lähti innolla kartuttaakseen omaa kahvitietouttaan. Monille jäi parhaiten mieleen se, että tummapaahtoinen espresso on paljon vatsaystävällisempää kuin suomalaisten suosima vaaleapaahtoinen kahvi.

Katso, miten Rilla valmisti herkullisen valkosuklaa-kanelikahvin!

IMG_5476
Korinna koki varsinaisen ahaa-elämyksen, kun workshopissa esiteltiin valkoisia kahvipapuja.

”Uskalletteko myöntää, ettette tienneet niiden olevan alunperin valkoisia? Vai olenko itse vain kasvanut tynnyrissä kuvitellen kahvipavut automaattisesti ruskeiksi… Tietenkin ne paahdetaan sen värisiksi!”

Myös kylmästä kahvista pitävä bloggaaja ideoi täydellisen kahvin kesän helteille. Kinuskisen jäälatten reseptin löydät Korinna-blogista!

mocca1-800x530
Anna & Sebastian -blogista kampanjaan osallistui Sebastian, joka toimii kahvimestarina pariskunnan kotonakin. Aikaisemmin bloggaaja on valmistanut kahveja kotona mututuntumalla, joten workshopista sai paljon vinkkejä niin valmistukseen kuin laadun tarkkailuunkin. Tiesitkö esimerkiksi, että jos espresson pintaan ei muodostu vaahtoa, on valmistuksessa käytetty vanhentunutta kahvia?

Sebastianille kahvinvalmistuksessa erityisen tärkeää oli laktoosittomuus, ja sen pohjalta syntyi marenkinen mocha soijamaitovaahdolla.

IMG_4554
Coconut White -bloggaajalle Segafredon kahvit olivat tuttuja jo työpaikalta, jossa espressokoneessa käytetään juurikin näitä kahvipapuja. Bloggaaja on aikasemmin ollut kahvilassa töissä, ja päässyt sitä kautta valmistamaan ja maistelemaan erikoiskahveja.

Tavallisesti jäälattesta nauttiva Padmerine päätti tällä kertaa valmistaa lämpimän chilisuklaamochan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Myös Uusi Kuu -bloggaaja valmisti kesä mielessään kylmän kahvijuoman.

”Jääkahvi on jotain sellaista, mitä en ole koskaan itse valmistanut. Kun workshopissa kerroin, että aion valmistaa jääkahvin ja kysyin vinkkejä, sain ohjeen sisällyttää juomaan jotakin makeaa. Ilman makeutta jääkahvi ei kuulemma oikein toimi.”

Nappaa talteen Emilian caramel-makusiirapilla maustetun jäälaten resepti blogista.

Untitled-1
Maria on aloittanut aamunsa kahvilla lukioikäisestä lähtien. Usein lattea juovaa bloggaajaa nauratti erityisesti, kun hän kuuli, että erikoiskahvien pohjana käytetään espressoa.

”Otan melkein aina kahvilassa laten ja nyrpistelen espressolle, vaikka koko ajan olen juonut sitä.”

Omassa juomassaan Maria halusi yhdistää omat suosikkinsa: laten ja suklaan. Näin syntyi vaniljainen minttusuklaa-latte. Kurkkaa ohjeet The Realm of Maria -blogista!

Jos haluat päästä testailemaan omia baristataitojasi Segafredon kahveilla, käy osallistumassa arvontaan kampanjasivulla! Jaossa on kaksi erikoistuotepakettia, joiden arvo on 40 euroa sekä 30 tuotepakettia, joiden arvo on 20 euroa. Voit osallistua kommentoimalla suosikkiasi Antti Suomelan kehittelemistä kahviresepteistä. Osallistumisaika päättyy 31.05.2015.

 

Teksti: Taija Makkonen
Kuvat: Bloggaajilta